Activiteiten‎ > ‎

Exposities

In de de Génestetkerk is jaren geleden het initiatief genomen om werk van een Iraanse immigrant tentoon te stellen.
Sindsdien hebben er talloze kunstenaars geëxposeerd, waarbij het voornaamste leitmotiv was dat kunst gemaakt wordt om de interaktie met de toeschouwer.
Nu zijn er meer en minder talentvolle kunstenaars waarvan het werk wel een kwaliteit heeft die het verdient om gezien te worden, terwijl hun omstandigheden dat niet altijd even gemakkelijk maken.
Hun werk bereikt dan weinig toeschouwers.
De kerk streeft ernaar om juist zulk werk onder de aandacht te brengen, weliswaar op bescheiden wijze omdat het kerkgebouw niet geopend is op de wijze van een galerie.

Keuzes

Er wordt gepoogd te kiezen op een zekere kwaliteit, die niet tegenover het karakter van het kerkgebouw indruist.
God openbaart zich in deze wereld als schoonheid. 
Geheel in de aard van het Remonstrantisme hoeft dit niet met religie verbonden te zijn, maar wel een mate van spiritueel aanvoelen te representeren.
 
Op het tweede plan komt dat de maker blind kan zijn, of een tachtigjarige, of vluchteling, of niet in staat - om wat voor reden dan ook - te handelen in zijn of haar scheppingen. Er wordt geen geld gevraagd voor het ophangen van werk.
 
Meestal, niet altijd, kan er ook aangekocht worden, waarbij een minimaal percentage aan de kerk wordt afgedragen
Gezien het sobere karakter van deze gedachtengang worden er niet struktureel openingen verzorgd. Public Relations met betrekking tot de exposities zijn minimaal. Wel is er in verband met de openstelling van de kerk in het weekeinde, en met concerten, een redelijk publieksbereik.

Huidige expositie

Expositie Toke Hoek

Geplaatst 26 okt. 2014 07:42 door Lieneke Hagenaars-Keus

Toke Hoek (geboren in Den Hoorn in 1957)

Schilderen is mijn hobby. Als kind al hield ik van tekenen en leerde ik te kijken naar voorwerpen en afbeeldingen van dieren en mensen. Via diverse teken- en  schildercursussen, eerst bij de Volksuniversiteit, later bij de Vrije Akademie Delft, en cursussen bij Paula Kouwenhoven en bij Steven van der Kruit in Delft heb ik mijn schildertechnieken verder kunnen ontwikkelen. Ik ben nog steeds cursist bij Steven van der Kruit.Daarnaast heb ik diverse schildervakanties gedaan, Artizon in de Ardeche, Frankrijk (docent Gert Hesseling), Tekenstreken in de Achterhoek (docente Marloes Bomers), Schilderen in Grimonster, Belgie (docente Ans Tellegen). Mijn vakanties, met name in Kenia en Tanzania, hebben mij veel inspiratie gegeven; de kracht van de natuur, het wild, en vooral de mensen hebben veel indruk op mij gemaakt. Ik probeer mijn werk vooral een expressieve sfeer mee te geven met niet te veel aandacht voor de details. De warme kleuren van Afrika zijn vaak terug te vinden. Ik werk graag met acryl en olieverf.

Cathrien Bakker, Anders kijken….

Geplaatst 9 apr. 2012 06:12 door Website Manager   [ 9 apr. 2012 06:23 bijgewerkt ]

Van pottenbakken tot betonnen beelden gieten en nu al heel veel jaren schilderen.
Van surrealistisch tot abstract of soms toch figuratief.

Een beeld van iets dat je raakt….. je erin verdiepen en dan het gevoel dat daarbij kan ontstaan, vertalen in een schilderij.
Mijn gereedschap: acrylverf, kwasten paletmes of een rubber rakel.
Ik schilder meestal op doek, maar soms gebruik ik ook andere materialen om op te schilderen.

Voor inspiratie volg ik nog steeds, met een vaste groep, cursussen bij Rineke Kop, kunstenares en docente aan het CKC in Zoetermeer, waar we ook regelmatig kunnen xposeren.
Want schilderen doe je niet alleen om het schilderen.
Het is ook de bedoeling dat je werk door anderen bekeken kan worden.

De Génestet Kerk in Delft biedt mij dit voorjaar de gelegenheid om met een solo-expositie een aantal schilderijen te laten zien.
Concrete of abstracte onderwerpen die mij raken.

Een titel van een lied van Boudewijn de Groot, een landschap in de Ardennen, of de oude Watertoren (nu helemaal ingebouwd) in mijn woonplaats Zoetermeer, inspireerden mij tot het maken van deze schilderijen.
Maar ook kunstenaars uit een ver en onbekend land kunnen een inspiratiebron zijn, zoals mijn interpretatie van vrouwen uit een vroeger Japan.
Deze werken waren kortgeleden te zien in een groepstentoonstelling over Japan bij het CKC in Zoetermeer.

Cathrien Bakker


telefoon: 079-3212090

1-2 of 2