Nieuws‎ > ‎

Nieuwe predikant

Geplaatst 4 aug. 2015 05:54 door Lieneke Hagenaars-Keus   [ 4 aug. 2015 05:54 bijgewerkt door Website Manager ]
Velen van u kennen mij al een beetje. Sinds vele jaren kom ik af en toe als gastpredikant naar het mooie kerkje aan de Oude Delft. Ik ben sinds 1999 predikant in de remonstrantse gemeente Den Haag. Enkele jaren was ik daarnaast ook predikant in Zwammerdam. Met ingang van september ben ik door de Haagse gemeente voor 10% van mijn werktijd uitgeleend aan uw gemeente. Ik zal de bijna 4 uur per week vooral besteden aan twee kringen (Bijbelkring en Pizzagroep), aan kerkdiensten en aan pastorale zorg. Als u door mij bezocht wil worden, schroomt u dan niet om contact met mij op te nemen. Ik heb geen vast spreekuur want via telefoon en e-mail ben ik goed bereikbaar. 

Ik ben geboren en getogen in Beieren, in het Zuiden van Duitsland en heb in Regensburg, Passau en in Leiden theologie gestudeerd. Tijdens mijn studie in Duitsland heb ik in Nederland mijn huidige partner leren kennen en daarom ben ik na de studie naar Den Haag verhuisd. Tegenwoordig wonen we in Voorburg. Vóór ik predikant bij de remonstranten werd, werkte ik als geestelijk verzorger in een verpleeghuis in Nieuwegein, als oproepkracht in de zorg en bijna drie jaar lang als sociaal-bijstandsambtenaar in de gemeente Den Haag. Bij de remonstranten ben ik naast het gemeentewerk sinds enkele jaren ook bestuurlijk actief als lid van de Commissie tot de Zaken. 

Als predikant wil ik de mensen, die ik mag begeleiden, laten delen in de vreugde van het evangelie en bemoediging en troost bieden. Ik verheug mij erop u te leren kennen!

Ds Reinhold Philipp
Comments