Nieuws‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Nieuwe predikant

Geplaatst 14 apr. 2012 05:35 door Website Manager   [ 13 sep. 2012 10:17 bijgewerkt ]
Vanaf 1 mei 2012 zal Ds Eric Cossee aantreden als nieuwe predikant van de Remonstrantse gemeente Delft, hij vervangt Ds Joep de Valk, die op zondag 10 juni afscheid zal nemen van onze gemeente.
Hieronder de brief van het kiescollege, zoals die is rondgestuurd.

Geachte leden, vrienden en belangstellenden,

Het kiescollege is verheugd u te kunnen mededelen dat het unaniem besloten heeft een beroep uit te brengen op Ds E.H. Cossee, die het heeft aangenomen.
Inmiddels heeft de CoZa (het dagelijks bestuur van de landelijke broederschap) haar goedkeuring gegeven en heeft het aanstellingsgesprek plaats gevonden.
Per 1 mei 2012 is Ds Cossee predikant van onze gemeente.
De intrededienst van zal plaatsvinden op eerste pinksterdag, zondag 27 mei, om 15.00u.
Op zondag 22 april zal een afvaardiging van het kiescollege aanwezig zijn om na de dienst, tijdens de koffie, eventuele vragen te beantwoorden.
Ds Cossee wil graag kennis maken met de gemeente.
Hij typeert zichzelf als ”Predikant ònder de Kansel” en wil dat graag toelichten.
Onder de kansel gebeurt het echte werk. Daarom wil hij ook graag horen wat er zich in Delft onder die kansel afspeelt, wie de mensen zijn en welke wensen er zijn.
Daarom is er een tweetal gemeentebijeenkomsten gepland in de consistorie op maandagavond 7 mei om 20.00u en dinsdagmiddag 8 mei om 14.00u. U bent van harte uitgenodigd!
In de bijlage van deze brief vindt u een introductie waarin Ds. E.H. Cossee zichzelf aan u voorstelt.
Ds J. de Valk zal op zondag 10 juni afscheid nemen van onze gemeente. Tijdens zijn afscheidsdienst willen we hem bedanken voor het vele werk dat hij voor onze gemeente heeft gedaan.
Ds de Valk zal Ds Cossee uiteraard inwerken en activiteiten aan hem overdragen. De betrokken deelnemers aan activiteiten zullen daarover tijdig geïnformeerd worden.

Met vriendelijke groet, namens het kiescollege,
Willemien de Boer
Comments